Google en zonnepanelen


Google zal binnenkort een dienst presenteren waarbij online berekend kan worden hoeveel zonne-energie er met een dak opgewekt kan worden. Het project heet Sunroof en zal binnenkort beschikbaar zijn voor enkele delen van de USA.

Sunroof van Google maakt gebruik van Google maps. Met 3D-modellen wordt vervolgens berekend hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden en wat deze zonnepanelen op de betreffende locatie jaarlijks kunnen opleveren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zoninstraling en temperatuur. Door het ingeven van het eigen verbruik en de elektriciteitskosten wordt berekend wat de jaarlijkse besparing met zonnepanelen is.

Sunroof zal de bezoeker doorverwijzen naar aanbieders van zonnepanelen. In hoeverre de aanbieders hiervoor moeten betalen is op dit moment nog niet bekend.

In Nederland is de soortgelijke dienst Zonatlas al beschikbaar. Hierbij kan al berekend worden hoeveel dak er beschikbaar is, hoeveel capaciteit aan zonnepanelen geplaatst kunnen worden en wat het rendement zal zijn.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u deprestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.

 

Heeft u nog geen zonnepanelen? 
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.